Cantitatea de deșeuri de plastic de unică folosință produsă la nivel mondial continuă să crească, fiind o amenințare la adresa mediului.
În România, legislația interzice folosirea mai multor produse din plastic de unică folosință, printre care tacâmurile, farfuriile și paiele pentru băuturi. Dar sunt companii care au făcut pași suplimentari în eliminarea acestui tip de deșeu.
“Ca parte a strategiei noastre de sustenabilitate am redus cantitatea de plastic anual cu până la 120 de tone. Practic am înlocuit ambalajele de la toată gama de salate cu ambalaje de carton, de asemenea toată gama de înghețată este servită în ambalaje de carton ,iar paiele sunt biodegradabile.”, a spus Elena Goți, Communication Manager, McDonald’s în România.
Peste 150 de milioane de tone de plastic se află, potrivit Comisiei Europene, în acest moment în apele planetei. Iar paiele de plastic reprezintă o mare parte a problemei, numai în Statele Unite sunt folosite zilnic peste 500 de milioane de bucăți, așa că inițiativele de înlocuire sunt absolut necesare. Obiectivul McDonald’s România este ca până în anul 2025, 100% din ambalajele folosite în restaurantele sale să provină din surse regenerabile, reciclate sau certificate. În prezent, acest obiectiv este atins în proporție de 95%.
“Este foarte important pentru noi pe lângă înlocuirea tuturor acestor ambalaje, să păstrăm experienţa plăcută a clientului, astfel încât experienţa să fie una în continuare foarte bună atunci când se bucură de produsele noastre fie că se bucură în restaurant sau că le iau la pachet sau la drive.”, a mai spus Elena Goţi.
La nivel de comunitate, compania desfășoară programe pentru a sprijini familiile aflate în situații dificile și oferă donații în alimente și sponsorizări. Una dintre inițiative, derulată prin Fundația pentru Copii Ronald McDonald, este susținerea celor 3 case Ronald McDonald din România, aflate la Iași, Timișoara și București, case în care pot sta părinții ai căror copii sunt internați pentru tratamente de lungă durată.
“Practic ei sunt aproape de copii, iar în casele Ronald Mcdonald găsesc atât un spațiu gratuit de odihnă cât și consiliere psihologică și pot fi întotdeauana doar la un pas de copiii lor. Suntem un partener important pentru spitalele de pediatrie din România și vom continua să le susținem atât prin intermediul fundației Ronald McDonald cât și prin alte programe desfăşurate de companie.”, a mai precizat Elena Goți, Communication Manager, McDonald’s în România.
Povestea Caselor Ronald McDonald a început în urmă cu mai bine de 20 de ani, în curtea spitalului Grigore Alexandrescu, din București. Acum, acolo sunt 14 camere unde, pe lângă un loc de dormit, părinții beneficiază și de mese calde, loc de relaxare și consiliere psihologică. La fel, în celelalte două case, din Iași și Timișoara. Toate cele trei spații reușesc să ofere un loc de cazare pentru sute de părinți în fiecare an.
- Salatele și înghețata sunt servite în ambalaje de carton
- Anul acesta companiaintroduce tăvi din plastic 100% reciclat
- Casele Ronald McDonald adăpostesc anual sute de părinți