Într-o Europă în care se fac încercări susținute de a crește suprafețele împădurite, România şi-a asumat cele 17 obiective de dezvoltare durabilă, iniţiate de Organizaţia Naţiunilor Unite.
Al 15-lea obiectiv se referă chiar la gestionarea durabilă a pădurilor şi oprirea pierderii biodiversităţii. Una dintre companiile implicate în mod activ în regenerarea zonelor verzi este OMV Petrom care numai anul acesta investeşte 3 milioane de euro pentru peste 500 de mii de puieţi atât în zone urbane cât şi în afara oraşelor, adică oxigen pentru 1 milion de oameni.
“E al patrulea an, am plantat deja 2 milioane de arbori peste tot în România, vom mai planta încă o jumătate de milion”, a spus Christina Verchere, CEO OMV Petrom.
Acțiunile de plantare au început deja, într-un proiect aflat la marginea orașului Ploiești.
“Deja în 3-4 ani vom vedea aici o pădure cu arbori mai înalţi decât noi. Vor crea un zid de apărare pentru toată zona aceasta a parcului şi inclusiv pentru zona oraşului”, a mai spus şi Teodora Pălărie, Preşedinte Pădurea Copiilor.
Conceptul pădurilor miniaturale urbane a fost implementat în România de către OMV Petrom în 5 localităţi: Moinești, București, Giurgiu, Buftea și Urziceni. Noul parc de la marginea Ploieștiului este situat lângă una dintre cele mai circulate gări ale orașului și va crea și o protecție împotriva zgomotului trenurilor.
- Pădurile urbane, o soluție împotriva poluării
- Pădurile miniaturale urbane au o densitate mai mare de arbori și ajung la maturitate de două ori mai rapid
- Vor fi plantați 500.000 de arbori, cu o investiție de 3 milioane de euro