Cum te îngrijeşti de starea de sănătate a angajaţilor? Un subiect cu un impact semnificativ financiar şi social, dar de multe ori lăsat la voia întâmplării. În urma unei analize a pieţei româneşti, analiză din care a reieşit un angajat a avut 6,5 zile de concediu medical pe an, Medlife a conceput şi pus la dispoziţia clienţilor săi un sistem de monitorizare a stării de sănătate prin rapoarte personalizate.
“Epidemia de ineficienţă, scăderea productivităţii, lipsa randamentului, sunt aspecte care ţin de starea de monitorizare a sănătăţii companiilor”, a declarat Mirela Dogaru, director comercial Medlife Group.
Practic, Medlife oferă o radiografie a sănătăţii angajaţilor şi o evaluare a riscurilor, ţinând cont de toate datele: vârstă, sex, patologie şi diagnostice existente, accentul fiind pus pe prevenţie, dar şi pe factorii de risc comportamentali: fumatul, alimentaţie, consumul de alcool, activitatea fizică.
Toţi factori, care, spun medicii, odată controlaţi pot prelungi speranţa de viaţă, dar şi randamentul în societate al fiecărui individ.
De altfel, este ştiut faptul că la nivelul Uniunii Europene, România are cea mai mare rată a mortalităţii din cauze tratabile, cea mai întâlnită afecţiune fiind boala cardiacă ischemică.
“Companiile sunt din diverse domenii, iar aceste rapoarte de sănătate sunt rapoarte personalizate şi customizate pe fiecare industrie. Sunt recomandări care pot viza programul de lucru”, a explicat Mirela Dogaru.
În perioada pandemiei, rapoartele au ajutat şi la identificarea acelor angajaţi care ar putea să aibă de suferit pe termen lung, în cazul infectării cu COVID-19. Rezultatele monitorizării au fost benefice atât pentru angajaţi, cât şi pentru companii.
“Din cauza unor afecţiuni care pot apărea pentru că nu am făcut o prevenţie, nu am identificat o boală în stadiu incipient, gradul de absenteism creşte şi automat afacerea ne este afectată”, a precizat Mirela Dogaru, director comercial Medlife Group.
Rezultatele concrete ale acestui tip de abordare personalizată au apărut imediat, fiind îmbunătăţită performanţa, inclusiv prin scăderea semnificativă a numărului de zile de concediu medical.